Ens presentem

Sí, i tant, presentem-nos. Qui i què som?

GuiesBtt.cat és una empresa que va néixer com un projecte.

Després de donar molts i molts tombs en btt arreu del país, aquí i allà, hem trobat vells pous de glaç, antigues tines encara enterrades, forns de calç i bòbiles abandonades. Entre paisatges magnífics d’alzines o extenses pastures hem vist masos ben orientats amb la bassa al costat i l’era al davant. Meravellosos paisatges d’un groc intens, extensos i planers arran de minsos rierols a les terres de secà. Allà hi hem trobat les restes de petits molins que potser un dia es va emportar una riuada. I ermites, santuaris i esglesioles –romàniques o neoclàssiques- a qualsevol pujol. Fonts, coves i vaumes que parlen de llegendes; castells i torres de guaita que recorden històries de setges i batalles… i masies. Masies per tot arreu, en els paisatges verds entre turons suaus i ondulats, en una petita clariana sobre l’obaga d’un bosc o disperses entre els camps esglaonats d’avellaners.

Sabem molt bé que més enllà d’aquest territori altament industrialitzat ens espera un petit país farcit d’història, de saviesa i d’un llegat de tradicions que han acabat formant el que som.

Ens motiva poder descobrir dia rere dia, el nostre passat, la nostra història que al capdavall, ha format la nostra cultura. No deixar mai d’aprendre qui som. I així va néixer el projecte:

– Farem rutes en Btt per descobrir el nostre país. Rutes per a tothom, familiars, turístiques, temàtiques,… amb recorreguts aptes per a qualsevol que sàpiga anar en bici.

Us acompanyarà sovint en Gepi. Guia titulat i creador del projecte. I si no, en Salva expert en muntanyisme, algun guia local -sabem que ningú com ell coneixerà tan a fons el territori- o algú altre: un historiador, un geòleg…

Perquè al darrera també hi ha més gent col•laborant-hi.  Com la Marinel•la i en Joan Esteve de l’Agència Pedratour. També des dels Consorcis o els Consells Comarcals, Museus, Ajuntaments…

Pedalant, a poc a poc i bona lletra, anirem fent camí.

Gepi al Peu de la Manresana

Gepi al Peu de la Manresana

Josep Valls “Gepi”

Aficionat de ben jove a la moto de muntanya (enduro i trial) fins que amb l’aparició de les Mountain Bikes, es dedica a recórrer tot el territori català, bé participant en nombroses pedalades, bé creant rutes de diversos dies que ell mateix farà en btt. A finals del 2002, amb ajuda de tres companys, crea la pedalada La Catllaràs i funda, amb diversos amics, l’entitat Amics del Catllaràs.  També organitza rutes a peu arreu de Catalunya. A principis del 2013 fa el curs oficial de Guia de Btt.

Un canvi en la seva situació laboral li permet dedicar-se plenament a allò que més li agrada: fer rutes guiades en Btt per donar a conèixer el territori.

madison logo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *